Κνωσός

Επισκεφθείτε το λίκνο του μινωικού πολιτισμού, το παλάτι - λαβύρινθο του θρυλικού βασιλιά Μίνωα και τον μυθικό Μινώταυρο.

Κνωσός

Ένα ταξίδι στην Αρχαία Κρήτη

Ταξιδέψτε στο χρόνο στην επόμενη επίσκεψή σας στην Ελλάδα! Απογειωθείτε σε ένα μέρος όπου η ιστορία ζωντανεύει - το μινωικό παλάτι της Κνωσού. Αυτό το αρχαιολογικό θαύμα, που βρίσκεται κοντά στο Ηράκλειο της Κρήτης, προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στον αρχαίο μινωικό πολιτισμό που άκμασε πριν από τέσσερις χιλιετίες. Σε αυτό το άρθρο, θα εντρυφήσουμε στα θαύματα της Κνωσού, από την πλούσια ιστορία της μέχρι το αρχιτεκτονικό της μεγαλείο. Για να κάνετε την επίσκεψή σας όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη, φροντίστε να νοικιάσετε το αυτοκίνητό σας από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι του Ηρακλείου, το αεροδρόμιο των Χανίων ή απευθείας από το ξενοδοχείο σας! Βυθιστείτε στη συναρπαστική γοητεία της Κρήτης και απολαύστε το ταξίδι σας στη μοναδική ιστορία του νησιού.

 • Ξετυλίγοντας το κουβάρι των μινωικών μυστηρίων

Το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού, που πιστεύεται ότι είναι ο μυθικός Λαβύρινθος του βασιλιά Μίνωα, αποτελεί μαρτυρία του προηγμένου πολιτισμού που άνθισε στην Κρήτη κατά την Εποχή του Χαλκού. Η λαβυρινθώδης διάταξή του, η πολυώροφη κατασκευή του και οι περίπλοκες τοιχογραφίες του αντανακλούν την αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική δεινότητα των Μινωιτών. Καθώς περιπλανιέστε στους αρχαίους διαδρόμους, θα γίνετε μάρτυρες των απομειναριών μιας εξελιγμένης κοινωνίας που εκτιμούσε την τέχνη, τον πολιτισμό και την τεχνολογία. Ενοικιάστε το αυτοκίνητό σας με την Blue Car rental και εξερευνήστε τις συναρπαστικές περιπλανήσεις της Κρήτης.

 • Αρχιτεκτονικά θαύματα

Ο σχεδιασμός του παλατιού είναι εκπληκτικός. Περίπλοκα συνδεδεμένες αυλές, μεγάλες σκάλες και ένα δίκτυο από πάνω από χίλια δωμάτια δημιουργούν ένα εκτεταμένο συγκρότημα που κάποτε χρησίμευε ως το πολιτικό, διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Η Αίθουσα του Θρόνου, στολισμένη με έναν ανακατασκευασμένο αλαβάστρινο θρόνο, αποτελεί απόδειξη της σημασίας αυτού του χώρου.

 •  Ο μύθος του Λαβύρινθου

Ο μύθος λέει ότι το παλάτι φιλοξενούσε τον θρυλικό Μινώταυρο, ένα πλάσμα με σώμα ανθρώπου και κεφάλι ταύρου. Λέγεται ότι ο βασιλιάς Μίνωας ανέθεσε τον λαβύρινθο για να συγκρατήσει τον Μινώταυρο. Ενώ η ύπαρξη του Μινώταυρου είναι καθαρά μυθική, η λαβυρινθώδης διάταξη της Κνωσού έχει διαιωνίσει αυτή τη γοητευτική ιστορία μέσα στους αιώνες.

Σεβόμενοι τις τοποθεσίες

Όταν επισκέπτεστε το Μινωικό Παλάτι της Κνωσού, είναι σημαντικό να τηρείτε ορισμένους κανόνες και οδηγίες για να διασφαλίσετε τη διατήρηση αυτού του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου και να σεβαστείτε την εμπειρία των άλλων επισκεπτών. Παρόλο που η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι το συνιστώμενο μέσο μεταφοράς για την επίσκεψη στην Κνωσό, το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας καθώς και εσείς καλείστε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για ιστορικές επισκέψεις όπως η Κνωσός. Ακολουθούν οι συνήθεις κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι επισκέπτες:

 • Απαγορεύεται το άγγιγμα ή η αναρρίχηση
 • Απαγορεύεται αυστηρά να αγγίζετε ή να σκαρφαλώνετε στις αρχαίες κατασκευές, στους τοίχους ή στα αντικείμενα. Αυτό συμβάλλει στην αποφυγή ζημιών στις ευαίσθητες επιφάνειες και διασφαλίζει τη διατήρησή τους για τις μελλοντικές γενιές.
 • Απαγορεύεται η ρίψη απορριμμάτων
 • Οι επισκέπτες οφείλουν να πετούν τα σκουπίδια τους στους καθορισμένους κάδους. Η ρίψη απορριμμάτων δεν είναι μόνο ασέβεια προς τον χώρο, αλλά μπορεί επίσης να είναι επιβλαβής για το περιβάλλον.
 • Απαγορεύεται το κάπνισμα ή η χρήση ανοιχτής φλόγας
 • Το κάπνισμα και η χρήση ανοιχτής φλόγας συνήθως δεν επιτρέπονται στις εγκαταστάσεις. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί οποιαδήποτε τυχαία ζημιά στα αρχαιολογικά κατάλοιπα.
 • Σεβαστή συμπεριφορά
 • Οι επισκέπτες θα πρέπει να διατηρούν μια σεβαστή και διακριτική συμπεριφορά. Αυτό περιλαμβάνει την αποχή από δυνατές συζητήσεις, ενοχλητική συμπεριφορά ή οποιεσδήποτε ενέργειες που μπορεί να ενοχλήσουν τους άλλους επισκέπτες.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες ξενάγησης
 • Εάν συμμετέχετε σε ξενάγηση, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του ξεναγού. Αυτοί θα σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες και θα διασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες θα κινηθούν μέσα στον χώρο με οργανωμένο τρόπο.
 • Όχι κατοικίδια
 • Με εξαίρεση τα ζώα υπηρεσίας, τα κατοικίδια ζώα γενικά δεν επιτρέπονται στον χώρο. Αυτό συμβάλλει στην αποφυγή τυχόν ζημιών ή διαταραχών που μπορεί να προκληθούν από τα ζώα.
 • Κανόνες φωτογράφησης
 • Να τηρείτε πάντα τους κανόνες ή τους περιορισμούς φωτογράφησης που ενδέχεται να υπάρχουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η φωτογράφιση με φλας μπορεί να απαγορεύεται για να αποφευχθεί η πρόκληση ζημιών σε εύθραυστα αντικείμενα.
 • Μείνετε σε καθορισμένα μονοπάτια
  Παραμείνετε σε καθορισμένα μονοπάτια και πεζόδρομους για να αποφύγετε την τυχαία καταπάτηση ευαίσθητων περιοχών ή την πρόκληση διάβρωσης. Ομοίως, κατά τη στάθμευση του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο τους καθορισμένους χώρους στάθμευσης για να αποφύγετε τυχόν πρόστιμα ή αναστάτωση.

 • Όχι φαγητό ή ποτά
  Σε πολλές περιπτώσεις, δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού ή ποτών στο χώρο. Αυτό συμβάλλει στην αποφυγή διαρροών και πιθανών ζημιών στα αρχαιολογικά κατάλοιπα.

 • Απαγορεύονται οι εμπορικές δραστηριότητες
  Η άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων, όπως η πώληση εμπορευμάτων ή η προσφορά ξεναγήσεων χωρίς την κατάλληλη άδεια, συνήθως απαγορεύεται.

 •  Ακολουθήστε τις κατευθυντήριες γραμμές COVID-19
  Εάν επισκεφθείτε το Μουσείο κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, φροντίστε να ακολουθήσετε τυχόν ειδικές κατευθυντήριες γραμμές ή περιορισμούς που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

  Το μινωικό παλάτι της Κνωσού αποτελεί απόδειξη της εφευρετικότητας και της πολυπλοκότητας ενός αρχαίου πολιτισμού. Εξερευνώντας τα ερείπιά του με προσοχή και σεβασμό, ξεκινάτε ένα ταξίδι στο χρόνο, ξετυλίγοντας τα μυστήρια των Μινωιτών και διατηρώντας παράλληλα τον χώρο ασφαλή για πολλές επόμενες γενιές. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας, σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο κατευθείαν από το αεροδρόμιο για εύκολη πρόσβαση σε αυτό το αρχαιολογικό θαύμα και σε άλλα ιστορικά μνημεία της περιοχής. Καλό ταξίδι και μακάρι η περιπέτειά σας στην αρχαία Κρήτη να είναι τόσο εμπλουτιστική όσο και διαφωτιστική!

  Ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο για να νοικιάσω για το ταξίδι μου στο παλάτι της Κνωσού;

Για να εξερευνήσετε πλήρως τα θαύματα της Κνωσού και των γύρω περιοχών, συνιστάται ιδιαίτερα η ενοικίαση αυτοκινήτου. Με την Blue Car Rental στο Ηράκλειο, μπορείτε εύκολα να βρείτε αξιόπιστες υπηρεσίες και έναν καλό οδηγό συστάσεων για κάθε προορισμό που σας προτείνουμε. Εδώ είναι οι τρεις καλύτερες επιλογές σας για τη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Hyundai i10 (Ομάδα Α)

Αυτό το συμπαγές αυτοκίνητο είναι ιδανικό για την πλοήγηση στους δρόμους της πόλης και στους ενδεχομένως στενούς δρόμους γύρω από το παλάτι της Κνωσού. Προσφέρει καλή απόδοση καυσίμου και είναι εύκολο στο παρκάρισμα, καθιστώντας το μια βολική επιλογή για οδήγηση στην πόλη.

Peugeot 2008 / VW T-cross (Ομάδα D2)

Αν ψάχνετε για ένα ελαφρώς μεγαλύτερο αυτοκίνητο με περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, το Peugeot 2008 ή το VW T-cross είναι εξαιρετικές επιλογές. Παρέχουν άφθονο χώρο για αποσκευές και άνετη οδήγηση για μια μικρή ομάδα.

VW Taigo βενζίνη Αυτόματο (Ομάδα D3a)

Για όσους προτιμούν το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το VW Taigo είναι μια εξαιρετική επιλογή. Προσφέρει ομαλή και άνετη οδήγηση, καθιστώντας το κατάλληλο για την εξερεύνηση τόσο των αστικών περιοχών όσο και της γύρω περιοχής του παλατιού της Κνωσού.

Ευκολία στην ενοικίαση αυτοκινήτου
Αν φτάνετε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, μπορείτε εύκολα να μας βρείτε ακριβώς απέναντι από τις αφίξεις. Το πρακτορείο Blue Car Rental, προσφέρει επιλογές χωρίς προβλήματα, επιτρέποντάς σας να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο Ηράκλειο χωρίς να απαιτείται πιστωτική κάρτα. Αυτή η ευκολία εξασφαλίζει μια απρόσκοπτη μετάβαση από την πτήση σας στην αρχαιολογική σας εξερεύνηση.

.